Consells per millorar les teves finances si ets estudiant universitari
Quan ens veiem obligats a abandonar la nostra llar per estudiar a la universitat, apareixen algunes preocupacions que potser abans no havíem tingut en compte. No tenir els pares a casa pot ser molt positiu com estudiants i també ens servirà per ser més responsables en quant als diners ja que els haurem de gestionar nosaltres mateixos.
Tant si has marxat a una residència a Barcelona per estudiants universitaris com si has optat per compartir pis, la gestió de les finances serà una preocupació. Si no adquireixes alguns hàbits pots tenir problemes a la cartera. Per això et deixo alguns consells per millorar les teves finances.
1.- Estableix un pressupost mensual.
És molt important definir un pressupost mensual i seguir-ho al màxim. Així podràs distribuir els diners millor per la universitat, estalvis i oci. Et sorprendrà el que pots estalviar al mes si planeges amb anticipació.
2.- Descarrega’t aplicacions de gestió financera.
Si tu també vius enganxat al mòbil, pots descarregar-te una aplicació que et permeti organitzar els teus gestos i ingressos, i facilitarà que puguis gestionar les teves finances adequadament. Aquestes aplicacions t’ajudaran a veure d’una manera molt més clara les despeses que tens diàriament i podràs estalviar més.
3.- Escull un o dos dies per sortir i gastar.
És molt probable que arribi un moment a la teva carrera en que tots els dies hi hagi algun pla amb els teus amics per celebrar que hau acabat un treball, perquè us agrada una festa a una discoteca, per matar el temps o simplement per passar-vos-ho bé després d’un dia de classes. Però si caus en la temptació de dir sempre que sí la teva butxaca es ressentirà. Tracta d’assistir només als plans que més et cridin l’atenció o fes un balanç amb plans que no involucrin gastar tant.
4.- No et gastis tot al principi del semestre.
Quan comences el semestre pots estar tranquil perquè encara no has començat a gastar. No obstant, també és el moment en què tens més despeses per fer, com materal, matrícules… Tracta d’utilitzar només el necessari i no confiar-te.